Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

Rengöring för spabad och badtunnor

Biocool säljer klorfria desinfektion och rengöring av badvatten. Vår desinfektion fungerar i alla olika system som spabad, jacuzzi, bubbelpool och badtunnor. De kan dessutom användas där det saknas reningssystem och/eller cirkulation. 

Disinfect my pool – används som desinfektionsmedel för badvatten

Ett naturligt val av bra produkter för effektiv rengöring av spabad, helt enkelt. Effektiva produkter som rengör badvattnet på ett hållbart sätt vilket är viktigt ur både miljö- och hälsoperspektiv.

Man och kvinna badar i badtunna eller spabad utomhus
Spabad med kristallklart vatten och spegelblank yta

Rent och klart vatten

Vattenrening spabad och badtunna

Badet blir som trevligast när vattnet är rent och klart. Ett klart och luktfritt vatten kännetecknar att man inte har tillväxt i sitt spabad eller badtunna.

De två viktigaste komponenterna vid vattenrening spabad och badtunna är ett effektivt desinfektionsmedel och filtret. Disinfect my pool är ett desinfektionsmedel som tar död på och motverkar tillväxt av bakterier och andra mikroorganismer. Filtret samlar upp skräp, döda hudceller och annat som hamnar i vattnet.

För att filtret ska göra sitt jobb behöver man byta ut det med jämna mellanrum. Hellre för ofta än för sällan.

Pappersfilter, filterbollar och sandfilter

Bästa rengöringen för ditt spabad

Med rätt rengöring kan du minska risken för att det ska uppstå bakterietillväxt i vattnet. För att hitta den bästa rengöringen för ditt spabad är det nödvändigt med grundläggande kunskap om vilket typ av filter som används vid rening.

Pappersfilter, filterbollar och sandfilter är alla olika filtermedia och vårdas på olika sätt för ett rent vatten. Pappers- och sandfilter bör bytas/rengöras 1 gång per månad under lågsäsong och 1–2 gånger i veckan under högsäsong. Filterbollar bör bytas ut efter 3–6 månader.

Ett rent filter ger förutsättningar till optimal funktion vilket ger ett rent vatten. En produkt som alltid ska användas för att ta död på bakterier i badvattnet oavsett typ av filter, är Disinfect my pool.

Akvarell i blått som symboliserar vatten
Ett par som badar fötterna vid poolkanten

Skötselråd

Så sköter du om ditt spabad

Ett badvatten som är klart och fint indikerar att ditt spabad mår bra. Finns det exempelvis mycket kalk i vattnet kan dock viss grumlighet kvarstå. Det kan vara bra att veta om eftersom det alltså inte behöver vara något fel på vattnet trots att det inte är helt klart. 

Fyll alltid upp ditt spabad med rent vatten och undvik att använda exempelvis en gammal trädgårdsslang som kan vara kontaminerad. Det är bra att ha en ren slang till hands som endast används för att fylla på badvattnet med. Då minskar risken för bakterietillväxt i vattnet. 

Vid användning av ett spabad rekommenderas att alltid duscha med tvål före och efter badet. Använd rena badkläder och var extra noga med hygien i samband med toalettbesök. När fler användare än vanligt har badat rekommenderas att använda lite extra desinfektion i ditt spabad för att förebygga bakterieansamlingar och tillväxt.

Enkel rengöring

Rengöring av badtunna

En badtunna kan helt sakna cirkulerande vatten och renande filter. I avsaknad av någon typ av rening bör vatten bytas efter tre daga. Det är då fortsatt viktigt att rengöra karet och slangar noggrant. Shock my spa är mycket effektiva produkter som framgångsrikt avlägsnar smuts och avlagringar som finns kvar i badtunnan. 

Låt inte vatten bli stående kvar i badtunnan utan var noggrann med rengöring för en bra vattenkvalitet. Dosering av medel sker i vattnet. Finns cirkulationssystem ska det vara i gång, låt annars medlet verka i 12 h innan vattnet tappas ut och du enkelt kan skrubba karet skinande rent.

Vedeldad badtunna utomhus

Titel

Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Inga fler produkter tillgängliga för köp