Stäng
Våra produkter / Rengöring spabad & badtunna

Rengöring för spabad och badtunnor

Biocool säljer klorfria produkter för desinfektion och rengöring av badvatten och tillbehör, såsom slangar, kar och system. Vår desinfektion och rengöring fungerar i alla olika system som spabad, jacuzzi, bubbelpool och badtunnor. De kan dessutom användas där det saknas reningssystem och/eller cirkulation. 

I sortimentet finns fyra produkter att använda beroende på syfte och användningsområde. De produkter som vi tillhandahåller är:

  • Disinfect my pool – används som desinfektionsmedel för badvatten
  • Clear my pool water – klumpar ihop partiklar och skapar ett klart vatten  
  • Clean my pool filter – rengöringsmedel för pappersfilter
  • Shock my spa system – för rengöring av slangar och kar

Alla produkter är biologiskt nedbrytbara i naturen och skonsamma. Ett naturligt val av bra produkter för effektiv rengöring av spabad, helt enkelt. Effektiva produkter som rengör badvattnet på ett hållbart sätt vilket är viktigt ur både miljö- och hälsoperspektiv. Vi har en informativ FAQ där vanliga frågor och svar är samlade. Här finns en guide till rätt produkter utifrån typ av filter.

Bästa rengöringen för ditt spabad

Med rätt rengöring kan du minska risken för att det ska uppstå bakterietillväxt i vattnet. För att hitta den bästa rengöringen för ditt spabad är det nödvändigt med grundläggande kunskap om vilket typ av filter som används vid rening. Pappersfilter, filterbollar och sandfilter är alla olika filtermedia och vårdas på olika sätt för ett rent vatten. Pappers- och sandfilter bör rengöras 1 gång per månad under lågsäsong och 1–2 gånger i veckan under högsäsong. Filterbollar bör bytas ut efter 3–6 månader.

Till ett spabad med pappersfilter rekommenderas att använda Clean my pool filter. Efter rengöring får filtret förutsättningar till optimal funktion vilket ger ett rent vatten. En produkt som alltid ska användas för att ta död på bakterier i badvattnet oavsett typ av filter, är Disinfect my pool.

Så sköter du om ditt spabad

Ett badvatten som är klart och fint indikerar att ditt spabad mår bra. Finns det exempelvis mycket kalk i vattnet kan dock viss grumlighet kvarstå. Det kan vara bra att veta om eftersom det alltså inte behöver vara något fel på vattnet trots att det inte är helt klart. Fyll alltid upp ditt spabad med rent vatten och undvik att använda exempelvis en gammal trädgårdsslang som kan vara kontaminerad. Det är bra att ha en ren slang till hands som endast används för att fylla på badvattnet med. Då minskar risken för bakterietillväxt i vattnet. 

Vid användning av ett spabad rekommenderas att alltid duscha med tvål före och efter badet. Använd rena badkläder och var extra noga med hygien i samband med toalettbesök. När fler användare än vanligt har badat rekommenderas att använda lite extra desinfektion i ditt spabad för att förebygga bakterieansamlingar och tillväxt.

Rengöring av badtunna

En badtunna kan helt sakna cirkulerande vatten och renande filter. I avsaknad av någon typ av rening bör vatten bytas efter tre daga. Det är då fortsatt viktigt att rengöra karet och slangar noggrant. Shock my spa är mycket effektiva produkter som framgångsrikt avlägsnar smuts och avlagringar som finns kvar i badtunnan. 

Låt inte vatten bli stående kvar i badtunnan utan var noggrann med rengöring för en bra vattenkvalitet. Dosering av medel sker i vattnet. Finns cirkulationssystem ska det vara i gång, låt annars medlet verka i 12 h innan vattnet tappas ut och du enkelt kan skrubba karet skinande rent.

Vår produktserie är heltäckande och består av fyra produkter.

Biocool Disinfect my pool är ett desinfektionsmedel för badvatten och används istället för vanligt klor.

Biocool Clear my pool water är ett flockningsmedel som hjälper till att hålla vattnet klart och fint.

Biocool Clean my poolfiler är ett tvättmedel för pappersfilter/filterpatroner. Rengör filtret ofta för att förlänga filtrets hållbarhet och få en bättre vattenkvalitet.

Biocool Shock my spa system är ett rengöringsmedel för kar och slangar. Används i samband med byte av vatten.

System med filterpatroner, sandfilter eller filterbollar? Klicka här för att komma till vår guide och FAQ.


Sortering:
Artiklar per sida:
6 artiklar
6 artiklar

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan