Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

Klorfri desinfektion

Att använda klorfri desinfektion är snällt mot både dig själv och naturen. Från Biocool hittar du bra produkter tillverkade i Sverige som är helt biologiskt nedbrytbara.

Desinfektionsmedel som är klorfritt luktar inte och mycket skonsamma mot huden. Mycket enkel användning och det är stabila produkter. 

Disinfect my pool kan användas vid olika pH-värden och gör det inte längre nödvändigt att chockklorera badvatten. Går att använda i alla modeller av badtunnor och spabad då dosering anpassas till vattenvolym.

Kvinna badar i spabad utomhus
Himmel med moln

Slipp mätning av pH-värde

Klorfritt spabad

Det finns flera anledningar att välja klorfritt spabad framför klor. Den mest påtagliga är att klor luktar mycket. När klor reagerar med bakterier och annat organiskt material uppstår en gas som förångas ur vattnet. Det är den man känner lukten av och som luktar klor och som kan vara skadlig för hälsan.

Disinfect my pool fungerar på ett annat sätt än klor och förångas inte när den desinficerar bakterier utan förbrukas i vattnet. Den är i sig helt luktfri och ger heller inte upphov till lukt. Dessutom är den effektiv vid alla pH-värden.

Idag är många komponenter i spabad känsliga. Disinfect my pool är, till skillnad från klor, inte korrosiv och därmed ett bra val när man inte kan eller vill använda klor.

Vad är desinfektionsmedel?

Enkelt förklarat är desinfektionsmedel till för att avlägsna den osynliga smuts som finns på en yta eller i vatten. Genom att desinfektion undviker man att smitta sprids då medlet reducerar nivån av levande mikroorganismer. I badvatten lever mikroorganismer som kan vara skadligt för hälsan och kan ge allt från sårinfektioner till kraftiga diarrér. Ett klorfritt desinfektionsmedel reducerar antalet bakterier och förhindrar att smitta ska spridas utan att klor tillförts.

Traditionellt innehåller desinfektion klor, vilket är väldigt fränt mot huden och kan orsaka astma, allergier och skador på växter och djur. Därför rekommenderar vi ett klorfritt desinfektionsmedel för både spa och badtunna. 

Bakterier i mikroskåp
Desinfektionsmedel i laboratorium

Hur fungerar klorfritt desinfektionsmedel?

Vårt desinfektionsmedel utan klor, angriper bakterier och mikroorganismer på ett smartare sätt än klor. Något förenklat kan man säga att DDAC är ett verksamt ämne som öppnar bakteriens cellvägg vilket leder till att den dör. Detsamma gäller för virus. Mer detaljerat: medlet är uppbyggd av en lång kolkedja som närmast kan beskrivas som en svans. Svansen påverkar organismens cellmembran varpå membranet kommer att börja läcka och cellen dör. Desinfektionsmedlet verkar ensamt utan några kompletterande produkter.

Olika desinfektionsprocesser

Produkten har tydliga användarinstruktioner att följa dag för dag för att desinfektionsprocessen ska vara enkel att följa. Det är olika processer för ett system med filter och ett utan filter. Används klorfri desinfektion i ett filtersystem, är det instruktioner för två dagar att följa, både vid byte av vatten och uppstart av karet. Är det ett filterlöst system följer du instruktioner för fyra dagar. För en lyckad desinfektionsprocess behöver du ha kunskap om vilket typ av system det kommer att användas i. Följ steg för steg-guiden och utgå från angivna doseringar för att uppnå full effekt.

Vatten som bubblar

Titel

Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Inga fler produkter tillgängliga för köp