Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

Husbil, husvagn eller båt

Tankrengöring

Tankrengöring är viktigt för att säkerställa ett vatten som är säkert att dricka och laga mat med. Det är också viktigt som löpande underhåll av vattentank, rör och kranar.

På insidan av tanken bildas beläggningar som byggs på över tid. Även om du inte använder vattnet som dricksvatten eller till matlagning är det därför viktigt att regelbundet rengöra vattentanken.

Person sköljer grönsaker med kranvatten i husvagn husbil eller båt
Person fyller vattentank med vattenslang husvagn husbil eller båt

Tankrengöring för husbil och husvagn

Genom regelbunden rengöring av vattentank och system (rör, ledningar och kranar) säkerställer du att du alltid har rent vatten tillgängligt när du är ute med husbilen eller husvagnen. Ska du vara ute en längre tid kan det vara bra att behandla vattnet med vattenreningstabletter. Då kan du spara vattnet i tre månader. Biocool har rengöringstabletter som enkelt gör ren tank och system med minimal handpåläggning.

Rengör vattentank i husbil, husvagn och båt

Att rengöra vattentanken i din husbil, husvagn eller båt är inte bara för att förhindra dålig smak eller lukt. Det handlar även om att få bort beläggningar som byggs på år efter år. En annan viktig aspekt är också att regelbunden rengöring håller ditt system i trim. Beläggningarna sliter på systemet och kan släppa vilket leder till stopp. Med vår svenskutvecklade vattentanksrengöring säkerställer du att ditt dricksvatten är säkert och att systemet mår bra.

Biofilm och alger i smutsig vattentank husvagn husbil eller båt
Man och kvinna packar husvagnen med bagage

Rengöring av vattentank som löpande underhåll

Under året gör man en rad olika typer underhåll på husvagn, husbil och båt. Ett av dem bör vara rengöring av vattentank med tillhörande ledningssystem. Vår vattentanksrengöring är en pålitlig och säker produkt som används för att på ett enkelt och säkert sätt. Det säkerställer inte bara ett säkert dricksvatten utan hjälper också till att förlänga livslängden på systemet. Metoden är enkel och säker.

Rengöring av septiktank i båt, husbil och husvagn

För ägare av båtar, husbilar och husvagnar är rengöring av septiktanken kanske inte den trevligaste uppgiften, men nog så viktig. Vår produkt för septiktank bryter effektivt ned dålig lukt samtidigt som den sönderdelar fekalier och toapapper. Det gör att miljön ombord blir trevlig och tömningen enkel. Produkten luktar ingenting och innehåller ingen parfym eller andra doftämnen. Perfekt för dig som är känslig.

Make my toilet fresh i utrymme för septiktank husvagn husbil
Produkterna Make my toilet fresh, Clean my water tank, Wash my laundry och Spray awat mould

Köp ditt rengöringsmedel för tankrengöring hos Biocool

Hos Biocool erbjuder vi högkvalitativa rengöringsprodukter som är speciellt utformade för tankrengöring och underhåll. De utvecklas och tillverkas i Sverige och för oss är kvalitet och säkerhet det viktigaste. Våra produkter för tankrengöring är skapade för att säkerställa att din vattentank och septiktank får det underhåll de behöver. Utforska vårt sortiment för att hitta rätt produkter för just dig.

Oavsett om du äger en husbil, husvagn eller båt, är rätt tankrengöring en avgörande del av underhållet. Med våra specialprodukter för vattentanksrengöring och septiktanksrengöring kan du förlänga livslängden på din utrustning och säkerställa att du alltid har tillgång till rent och säkert vatten.

FAQ - Vanliga frågor och svar

Hur gör man rent vattentanken i båten?

Det finns flera sätt att rengöra vattentanken i båten. Bäst är att använda speciellt rengöringsmedel som både rengör själva tanken, men också slangar och rör hela vägen ut till vattenkran och duschmunstycke. Använd rengöringsmedel som inte kräver sköljning eller som lämnar smak och lukt efter rengöring.

Hur rengör man färskvattentank?

Eftersom beläggningar bildas på alla ytor i systemet, inte bara vattentanken, är det viktigt att använd ett rengöringsmedel som rengör tank, rör och slangar. Manuell rengöring kommer oftast bara åt själva tanken. Använd ett rengöringsmedel som är speciellt avsett för just färskvattentank så att du inte riskerar att ha farliga kemikalier kvar efter rengöring.

Hur gör man rent gråvattentanken?

Det går att rengöra gråvattentanken med samma rengöringsmedel som man använder för att rengöra färskvattentanken. Smula sönder rengöringstabletterna och spola ned dem i avloppet. Låt sedan verka innan du tömmer tanken. Har du problem med dålig lukt kan du använda tabletterna för att bli av med den.

Var kan jag köpa vattenreningstabletter?

Vattenreningstabletter och tankrengöringstabletter finns att köpa hos återförsäljare av tillbehör för husvagn, husbil och båt. De finns även att köpa hos oss på vår hemsida och hos välsorterade detaljhandelsbutiker.

Hur får man bort alger i tanken?

Drick inte vatten med alger i. Har man drabbats av algutbrott i tanken är det viktigt att man tömmer och rengör den med rengöringstabletter för färskvattentank. Följ användarbeskrivningen. När nytt vatten fyllts på efter rengöring ska vattnet behandlas med vattenrengöringstabletter för att hindra uppkomsten av alger.

Titel

Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Inga fler produkter tillgängliga för köp