Den här sidan har begränsad support för din webbläsare. Vi rekommenderar att du använder Edge, Chrome, Safari eller Firefox.
Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar till fri frakt.

Betala säkert med Klarna.

Alg- & mögeltvätt

Det finns många situationer och miljöer där alg och mögel är ett problem. Gröna och svarta alger gör att ytan ser sliten och tråkig ut. Mögel kan göra stor skada och det är därför viktigt med rengöring av det angripna området för att undvika permanenta skador.

Alger och mögel är levande sporer och det räcker därför inte att bara tvätta med vanligt rengöringsmedel. Det krävs ett speciellt rengöringsmedel som också dödar alg och mögel, ett så kallat desinfektionsmedel.

Biocool Spray away mould är en effektivt och kraftfull desinfektion för algtvätt och mögeltvätt. Den praktiska flaskan gör det enkelt att tvätta berört område. Spraya, låt verka, borsta och skölj av med vatten.

Flytväst hängande på en krok
Ikon som visar användning av mögeltvätt

Påverkar inte fibrerna i textilier

Mögeltvätt för textil & tyg

En bortglömd flytväst eller kudde utomhus, i en båt eller annat fuktigt utrymme blir lätt angripen av mögel. Förutom att de börjar lukta illa kan materialet ta skada och bli fula. Andra textilier som lätt angrips av mögel är t.ex. markiser, tält och skidfodral.

Använd Biocool Spray away mould på det angripna området. Vår mögeltvätt avdödar möglet utan att påverka textilierna och du riskerar därför inte att de blir stela eller sköra.

Ibland kan dålig eller muggig lukt ligga kvar i textilierna. Då rekommenderar vi att man efter användning av Spray away mould, tvättar för hand eller i maskin med tvättmedlet Biocool Wash my laundry. Tvättmedlet bryter ned dålig lukt redan vid 30 grader.

Algtvätt utomhus för fasad, altan & utemöbler

Det kan vara lätt att missta alger för smuts, men alger är en levande organism med sporer som förflyttas utomhus med vinden. De tar lätt fäste på en fasad, altan, trall, markis eller andra ytor av trä. När sporerna fått fäste börjar de växa och syns som gröna missfärgningar på det angripna området.

Algerna binder fukt till materialet de växer på vilket kan leda till svampangrepp och röta. Därför är det viktigt att tvätta angripna ytor med ett medel som inte bara tvättar rent, utan också dödar algerna. Biocool Spray away mould är ett speciellt framtaget rengöringsmedel som rengör och dödar algerna. Det är bara att spraya, låta verka, borsta och skölja av så är det klart.

Utemöbler med dynor på en altan vid ett hus
Hand med gul diskhandske som rengör en yta

Mögeltvätt inomhus

I dåligt ventilerade utrymmen inomhus som t.ex. badrum och vind är risken för mögelbildning förhöjd. Andra ytor som kontinuerligt utsätts för väta och fukt kan också angripas. Det kan vara en fönsterbräda under ett fönster med mycket kondens, bakom en soffa där luft flödar dåligt. Svartmögel är i sammanhanget vanligt och syns som svarta prickar på den angripna ytan. Större angrepp av svartmögel kan vara hälsoskadligt.

Mindre och ytliga angrepp i hemmiljö kan man oftast ta hand om på egen hand. Viktigt att tänka på är att använda ett medel som förutom att rengöra ytan även dödar möglet, t.ex. Biocool Spray away mould. Det är en spray som appliceras över ytan och sen får verka innan man borstar och sköljer av.

Mögeltvätt för bil, båt & husvagn

Mögel trivs bra i fuktiga miljöer utan konstant ventilationen. Just sådana miljöer återfinns i framför allt båt, husvagn och husbil. De står ofta stilla utan att användas i väntan på nästa äventyr. En bil som inte används på ett tag kan snabbt få mögel på t.ex. bilbälten och säten.

I båt, husvagn och bil finns ofta många små utrymmen, duschrum, kylskåp och liknande som lätt drabbas av mögel. Kuddar, segelduk, kapell, tält och förtält drabbas också lätt. Eftersom mögel ger permanenta skador är det viktigt att åtgärda det så snart man kan. Använd ett speciellt anpassat medel som inte bara rengör utan också desinficerar, dödar, möglet. Annars kommer det snabbt tillbaka.

Har du problem med kvarstående lukt i dina textilier rekommenderar vi maskin- eller handtvätt med Biocool Wash my laundry som bryter ned dålig lukt redan vid 30 grader.

Husvagn med öppen dörr

FAQ - Vanliga frågor och svar

Hur använder man mögeltvätt?

En bra mögeltvätt både rengör och dödar mögel. Det är viktigt för att angreppet inte ska fortsätta och snabbt komma tillbaka efter tvätt.

Mögeltvätt kan användas på de flesta ytor och material såsom trä, fasader, tak, väggar, golv, segelduk, tält, förtält och textiler.

Angripen yta sprayas så att den täcks helt. Låt mögeltvätten verka, borsta och skölj därefter av ytan.

Hur blir man av med svartmögel?

Svartmögel är ett samlingsbegrepp för flera olika mögelarter med mörk eller svart färg.

Mögel trivs i miljöer med mycket fukt. För att undvika att mögel bildas bör man således se till att man har bra ventilation inomhus eller där man förvarar material som kan bli angripna. 

Mindre områden kan man ofta bli av med på egen hand. Viktigt är att använda en speciell mögeltvätt som även dödar möglet.

Hur får man bort mögel på textil?

Mögelangrepp kan ge permanenta skador i textilier om man inte får bort det i tid. Därför är det viktigt att åtgärda det så snart som möjligt.

Bäst är att använda sig av en mögeltvätt som både rengör och dödar möglet. Viktigt att tänka på är att den ska vara skonsam mot tyget. Vissa kemikalier gör att tyget blir stelt och skört.

Finns lukt kvar kan du tvätta det med ett tvättmedel mot dålig lukt.

Hur får jag bort mögel på dynor?

Dynor och kuddar utomhus är extra utsatta och drabbas lätt av mögel. Det är viktigt att snabbt åtgärda angrepp då det annars kan bli permanenta skador.

Spraya dynorna med en speciell mögeltvätt som rengör och dödar möglet utan att skada tyget. Låt medlet verka innan du borstar och sedan sköljer av med vatten.

Kvarstår lukt kan du tvätta för hand eller i maskin med ett tvättmedel mot dålig lukt.

Vad tvättar man bort svartmögel med?

Svartmögel är ett samlingsnamn på flera mögelarter. För att bli av med mögel behöver man ett medel som både rengör och dödar möglet. Mögeltvätt är både rengörande och har en avdödande effekt på möglet.

Mögel kan ge permanenta skador och därför ska man åtgärda det så snart som möjligt.

Applicera mögeltvätten på hela ytan, låt verka, borsta och skölj av. Använd ett medel som inte skadar materialet.

Kan man ta bort svartmögel själv?

Mindre angrepp av svartmögel kan man oftast ta bort själv. Använd en speciellt utvecklad produkt för just mögeltvätt. Den rengör och dödar möglet. Annars riskerar du att inte få stopp på utbrottet. 

Beroende på materialet är det viktigt att tänka på att använda en mögeltvätt som inte skadar materialet.

Vid större utbrott i bjälklag, inuti väggar eller vid osäkerhet etc. bör en fackperson kontaktas.

Hur får man bort mögel på tält?

Försök att alltid torka ditt tält efter varje användning. Mögel får då sämre förutsättningar att få fäste.

Får du ett angrepp av mögel är det viktigt att man behandlar det så snart det går för att inte få permanenta skador på tältduken.

Använd mögeltvätt som är skonsam mot textilier för att inte skada tältduken. Spraya, låt verka, borsta och skölj sen av.

Hur får man bort svartmögel på väggar?

Svartmögel kan skada fasaden och det är därför viktigt att ta bort det så fort man kan.

Använd ett medel som rengör och dödar mögel för att vara säker på att det försvinner. Se till att mögeltvätten inte påverkar materialet som ska behandlas negativt.

Spraya ordentligt på ytan som är angripen, låt verka, borsta därefter och skölj av med vatten.

Titel

Grattis! Din order har fri frakt Du har 400 SEK kvar för fri frakt!
Inga fler produkter tillgängliga för köp