Samarbeten / Tjörns hjälp till Ukraina

Miljontals ukrainare saknar tillgång till rent dricksvatten. 2023-09-03. Hittills 222 sålda burkar (277500 l rent vatten!). Köp du med!

Hjälp till med rent vatten till Ukraina

Var med och bidra med 100 kronor för en burk vattenreningstabletter så skickar vi den till Ukrainas folk som behöver rent dricksvatten!

En burk innehåller 250 tabletter och räcker till 1250 liter vatten! Biocools metod för rent dricksvatten säkerställer ett rent dricksvatten som förvaras i olika typer av behållare i tre månader. Vatten som inte behandlas blir hälsovådligt att dricka redan efter en vecka.

Om tjörns hjälp till Ukraina

Tjörns hjälp till Ukraina är en ideell hjälporganisation som startade i samband med att kriget i Ukraina bröt ut. De har sedan krigsutbrottet kört ner sex fyllda lastbilar med allt från kläder, mat, hygienartiklar, brandsläckare, värmeelement, mediciner etc. Lastbilarna kör till Ukraina för att distribuera hjälpen där behovet finns med hjälp av en ukrainsk kontakt på plats. En lastbil motsvarar ungefär 20–25 ton förnödenheter.

» Köp Rent dricksvatten till Ukraina, 250 tbl för 100 kronor

Köp Rent dricksvatten till Ukraina, 250 tbl

Rent dricksvatten till Ukraina, 250 tbl

Bidra med 100kr så skickar vi en burk dricksvattenrening till Ukraina! En burk innehåller 250 tabletter och räcker till att rena 1250 liter vatten.

100 kr

Leveransen framme

Nu har leveransen till Ukraina kommit fram! Vattenreningstabletterna gör nytta och används dagligen av tacksamma invånare. Tillgången till rent dricksvatten är fortsatt ett av de största utmaningarna för befolkningen i Ukraina. Tack vare våra gemensamma bidrag får den drabbade befolkningen inte bara ett problem mindre att oroa sig för, utan även känslan av att vi bryr oss och vill hjälpa till. Vårt mål är att fortsätta samla in tabletter till de behövande så länge detta lidande pågår. Så fort vi får möjlighet kommer vi att visa små filmsekvenser och bilder från de drabbade områdena där vår vattenrening gör stor skillnad.
Tack än en gång för att du är med och bidrar!

Utdelning av tabletter

Stefan Krusell, som är en av dem som var med och startade projektet för att hjälpa den ukrainska befolkningen, såg att intresset var stort för att starta en insamling. Han slog sig ihop med en rad olika församlingar – Betelförsamlingen, Missionskyrkan Bleket Pingstkyrkan Smedjan i Skärhamn, samt pingstförsamlingarna Betania och Elim i Rönnäng och Åstol. Redan den 28 mars 2022 hade de samlat ihop förnödenheter till sin första lastbil och transport. Då läget i landet förändras hela tiden är det ständigt nya behov som skapas.

Ryssland har attackerat Ukrainas infrastruktur kring vattenförsörjning och el. Säkert, drickbart vatten är en förutsättning för att överleva och därför är vi tacksamma att även vi kan vara med och hjälpa till. Biocool har sedan tidigare skänkt burkar med vattenreningstabletter till Tjörns hjälp till Ukraina, hela 75 000 liter vatten kunde då renas. Efter ett lyckat samarbete ville vi göra mer – men vi är ett litet företag och vänder oss nu till våra kunder. Nu kan ni bidra med 100kr för en burk Biocool Purify my drinking water till Ukraina. Biocool står för mellanskillnaden och transporten till lastbilarna. Burkarna skickas därefter till Tjörn som tar med dem på nästa transport in i Ukraina.

Hjälporganisationen har sin bas på Klädesholmen i Tjörns kommun i Göteborg.
Stefan Krusell: +46 70 748 16 55

Facebook: https://www.facebook.com/tjornshjalptillukraina/photos

Utdelning av tabletter

Här delas vattentabletterna ut i Kherson samtidigt med svenska vattendunken Donje

Din kundvagn(0 artiklar)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan
396 kr kvar till fri frakt